Les 8.3 – IGTV

Opdracht:

Maak een lijst met onderwerpen vanuit je contentmappingsysteem die je in de komende 3 maanden gaat gebruiken om een IGTV over op te nemen.

Hoe ondertitel je een IGTV? Ik leg het je uit!

Kijk live mee met het uploaden van een IGTV

Samenvatting:

IGTV is het ondergeschoven kindje op Instagram als je het mij vraagt. Veel ondernemers vergeten deze mogelijkheid of vinden het veel te veel werk.

Je kunt je telefoon neerzetten en je gaat gewoon praten. Wat belangrijk is, is dat je weet waar je het over gaat hebben. Jouw contentmappingsysteem kun je daarvoor gebruiken. Je hoeft geen andere onderwerpen te bedenken.

Let er wel op dat hij niet te lang duurt.  Zo’n 5-7 minuten is echt wel de max. Het hoeft geen halve podcast te worden. Probeer het dus zo klein mogelijk te houden. Je gebruikt dus 1 invalshoek vanuit het contentmappingsysteem.

Wil je over een bepaald onderwerp meer vertellen? Dan is het wellicht slim om daar een mini videoserie van te maken. Je kunt binnen IGTV verschillende mapjes maken. Ideaal om onderwerpen dus te bundelen.

Een ander voordeel van IGTV is dat je gevonden kunt worden op die Explorerpage. De ontdekpagina van Instagram. Dat heb je ook met Reels en met berichten in je feed, maar niet met Stories. Instagram wordt er echt blij van wanneer je dit inzet.

Jouw IGTV kun je vaker delen. Je kunt hem namelijk als Swipe Up inzetten in je Stories. Dat kan normaal pas vanaf 10.000 volgers met andere soorten links. In de 2e video in deze les laat ik zien hoe je dat doet.

Zorg dat je jouw IGTV altijd ondertitelt. Ik weet dat het even wat werk is. Met de betaalde app: Mix Captions is dat heel makkelijk. Je betaalt voor de minuten en niet per maand. Hij transcribeert voor jou. Ideaal wat mij betreft. Wel altijd even checken of de teksten kloppen. Je kunt per zin het aanpassen. In de 3e video bij deze les laat ik zien hoe je dat doet.

Je download deze hier:
Apple
Android

Wanneer je serieus met IGTV aan de slag wilt, is dit wel aan te raden. Net als het ondertitelen van je Stories. Jouw IGTV’s zorgt ervoor dat je jouw expertstatus meer kunt claimen. Het zal je verbazen hoeveel mensen dit bekijken!

Zorg dat je altijd een stukje tekst erbij hebt wanneer je hem deelt in je feed en vergeet de hashtags natuurlijk ook niet.

Succes en ik kijk uit naar jouw eerste IGTV!