Les 8.2 – Live gaan

Opdracht:

Bedenk over welke onderwerpen je live kunt gaan en plan er 1 in.

Samenvatting:

Live gaan op Instagram is de bom. Het is ook best spannend en je kunt niets aan versprekingen doen. 

Zet je video voor het eerst in? Ga dan niet direct live. Het is wel de ultieme manier om direct de connectie aan te gaan met jouw doelgroep. 

Live gaan is leuk wanneer je start met een nieuw programma. Of wanneer je een onderwerp hebt dat wat groter is. Een Q&A doet het ook altijd goed. Laat vragen vooraf insturen. Krijg je geen vragen? Dan kun je zelf vragen bedenken, want mensen hebben echt wel vragen. Ze durven ze alleen niet te stellen.

Live gaan met een klant van jou is ook een idee. Om met die persoon een interview te doen. Bereid de vragen vooraf natuurlijk wel voor, zodat de ander niet verrast wordt door de vragen.

Je kunt tegenwoordig ook live met 4 mensen. Niet per se aan te raden, want dat moet je heel goed kunnen managen. Weet wel dat die optie er is!

Spannend om live te gaan? De eerste keer kan dat zeker zo zijn. Je kunt je verspreken en je ziet natuurlijk mensen komen en gaan. Plak daarom dat cijfertje rechtsboven af met een Post-It. Dat iemand weggaat betekent niet dat wat jij vertelt niet goed is. Misschien is een kind wakker geworden, wordt die persoon gestoord door de bel of is er iets anders.

Reacties krijgen tijdens een live is heel tof. Dat gebeurt niet altijd. Grote accounts of ondernemers die al langer Instagram gebruiken, krijgen dat sneller. Reden: de volgers kennen hen al. Betekent niet dat jij niet live kunt gaan met een kleiner account. Iedereen is ooit op 0 begonnen 😉