Les 8.1 – Verschillende videomogelijkheden

Samenvatting:

Welke videomogelijkheden biedt Instagram? Dit is een overkoepelende video. In de andere lessen ga ik dieper in op de verschillende videomogelijkheden. Wat ik niet bespreek in deze module is Instagram Stories. Daar wijd ik een volledige module aan.

Waarom zou je video inzetten? Video is niet meer weg te denken. Het is dé manier om daadwerkelijk die connectie te maken met je ideale klant. Net als je op een offline meeting zou hebben. Je kunt iemand zien, je ziet iemands gezichtsuitdrukking, je hoort iemands stem en dat maakt dat ze een compleet beeld van je krijgen.

Dat is wat we willen, want dat zorgt ervoor dat ze met jou willen werken of een product bij jou kopen. Dat lukt niet met alleen tekst. Die combinatie is perfect.

Ik zie dat veel ondernemers zich wel focussen op Instagram Stories. Live gaan op Instagram en IGTV wordt vaak nog vergeten. Reels doen veel ondernemers tegenwoordig ook wel, omdat dit natuurlijk helemaal hot is.

Welke videomogelijkheid zet je wanneer in? Stories laat ik buiten beschouwing.

IGTV:

  • Grote onderwerpen
  • Kleine minimasterclasses
Deze onderwerpen zijn te groot voor in de Stories. Het zorgt er ook voor dat jij jouw expert status kunt claimen. Ze maken meer kennis met jou en jouw kennis. Dit is vooral ook ideaal voor de kennisondernemer.

LIVE
Dan ben je dus letterlijk live op Instagram. Ideaal wanneer je een feestje wil vieren met je volgers. Of een Q&A. Kan ook wanneer je inspiratie hebt en dan dus live gaat.

REELS
Kleiner, sneller, hap snap content noem ik dat. Het vergt wel iets van je. Dat maak je niet even tussendoor en even snel. Het moet leuk zijn om te kijken. De eerste 3 seconden zijn cruciaal. Reels is een manier om te groeien op Instagram. Instagram boost dat ook. Het heeft ook een andere kant. Mensen volgen je om jouw leuke Reels en dat hoeft niet per se je ideale klant te zijn. Houd dat in je achterhoofd. Is niet voor diepgaande content. Wel een goede manier om mensen kennis te laten maken met jou en je tips op een laagdrempelige manier te delen