Les 7.1 – Soorten feeds

Opdracht 1:

Bepaal voor jezelf welke feed er bij jouw bedrijf past. Bekijk op Instagram ook andere feeds om te zien wat je daar mooi vindt. Experimenteer ermee. Wat je nu kiest hoeft niet altijd zo te blijven.

Samenvatting:

Samenvatting

Hoe zou je feed eruit kunnen zien? Dit is een keuze die je zelf moet maken. In deze video laat ik je wat inspiratie zien wat betreft soorten feeds die je voor jezelf kunt creĆ«ren. Je hebt verschillende soorten waar je uit kunt kiezen:

Cross Fade & Line Fade
Deze twee zijn ideaal voor jou wanneer je vrij snel 3 berichten online zet. Het patroon is het mooist wanneer het kloppend is. Wees je hiervan bewust.

Checker Board & Four Repeat
Een miniscuul verschil tussen deze twee. Ga zelf puzzelen in Canva wat het beste bij jou past. Denk na over welke foto’s, quotes of templates je gebruikt.

Double Alternate
Steeds twee dezelfde. Ideaal om in blokjes te werken. Denk aan dezelfde soorten foto’s bijvoorbeeld. Je ziet al snel een patroon.

Om en Om
Deze heb ik zelf. Vind ik best intensief. Ik heb namelijk eerst een foto, dan een template, dan een foto. Het werkt op basis van hetgeen dat ik wil delen en wil presenteren.

Probeer voor jezelf te ontdekken wat het beste past. In principe is alles goed zolang jij er blij van wordt. Welke vorm past het beste bij mij? Zorg dat qua look en feel het ook de stijl is bij je past.

Het voorbeeld dat ik niet heb gegeven is de Puzzel Feed. Dit is er eentje die je volledig maakt in Canva. Hij loopt als het ware helemaal door. Je bent wat meer gebonden en spontaan plaatsen of iets verplaatsen is een stuk moeilijker.