Les 1.1 – Mindset

Opdracht 1:

Haal uit deze opdracht wat bij je past. Geef het een kans!
  1. Maak een visionboard. Online op Pinterest of ga met tijdschriften en een groot vel aan de slag. 
  2. schrijf al je belemmerende overtuigingen op.
  3. Shift je belemmerende overtuigingen door op te schrijven hoe je jezelf wil zien. 
  4. Maak positieve affirmaties. Zinnen die je zelfvertrouwen geven. 
  5. Voel of mediteren iets voor je is. Probeer de gratis versie van Meditation App

Opdracht 2:

Stop met het volgen van mensen die energie lekken bij jou. Vul je Instagram met mensen waar je energie van krijgt. De rest van de mensen ontvolg je gewoon.

Samenvatting:

Succes vanuit Instagram start met je eigen mindset. Wanneer je die niet op orde hebt, is het veel lastiger om uit Instagram omzet te halen. Om die klant te bereiken die jij zo graag wil bereiken. Wanneer jij je vooral bezighoudt met iemand anders en niet met jezelf, ga je het niet redden.

Laat je dus niet leiden door een ander. Ga uit van jezelf. Stop met die gedachten die je hebt over anderen en daarmee dus ook over jezelf. Al die gedachten belemmeren je. Het is de kunst om die gedachtes te shiften. Je wil niet zijn zoals die ander. Je wil niet je business runnen zoals die ander. Het enige dat je wil en wie je moet zijn, is je authentieke zelf. Tel daar je doorzettingsvermogen bij op en je hebt al winst. Het maakt niet uit hoeveel mensen hetzelfde doen als jij. Niemand kan tippen aan jou!

Instagram succesvol inzetten begint dus bij jou. Het gaat er vooral ook om wat je tegen jezelf zegt. Hoe kijk jij naar de wereld? Door welke bril of lenzen kijk jij? Deze bril of lenzen worden gevormd door je gedachten, je overtuigingen en verwachtingen. Hoe jij je mentaal voelt, beïnvloedt je gedrag. Of jij wel of iets niet kan, daarin heb jij altijd gelijk, aldus Henry Ford. De verwachting die jij hebt over jezelf, werkt dus door in je gedrag. Jouw gedachten, de bijbehorende emoties en beelden, vormt jouw totale mindset. En die bepaalt weer hoe jij dingen beoordeelt. Een gedachte die jij hebt, wordt een gewoonte. En een gewoonte kun je veranderen!

Alles kun je jezelf eigen maken. Denk aan gezond eten, iedere week sporten, schrijven, mediteren enzovoorts. Je brein heeft oefening en herhaling nodig. Hoe vaker je dat doet, hoe meer het een gewoonte wordt en uiteindelijk verovert die gewoonte je brein. Als jij bereidt bent om te veranderen, kun je jouw mindset veranderen.

Dus ook jouw mindset rondom Instagram!

Een simpele verandering in gedachten, kan ervoor zorgen dat je een betere versie wordt van jezelf. Het heeft echt impact op hoe jij je leven leidt en dus ook op hoe jij denkt over jezelf in je bedrijf, over dat wat je aanbiedt, hoe je denkt over Instagram en het verkopen aan mensen.