Hoe schrijf je een goede Instagram biografie?

Een van de belangrijkste basiszaken is het op orde hebben van je Instabiografie. Jouw foto en de tekst die in je biografie staat.

1. Ben jij het gezicht van jouw bedrijf? Plaats dan een foto. Hartstikke leuk dat logo, maar niet voor Instagram, tenzij jij niet het gezicht bent van het bedrijf. Voor alle zzp’ers geldt: foto.

2. De biografie zelf
Wie ben je? Waarom moet ik je volgen? Wie help je? Wat is het resultaat? Vraag jezelf af: is dit echt noodzakelijk voor mijn bio? Dat je kinderen hebt? Griekenland je favoriete land is (echt gezien). Hoe oud je bent? Eigenlijk niet he, laat het dus weg. Gebruik emoticons die bij jou en je bedrijf passen. Subtiel of niet. Aan jou de keuze.

3. Call to action naar je website, je DM, een bepaalde # gebruiken. 

4. Heb je een eigen website? Maak een toffe pagina aan op je eigen website: www.angelalodder.nl/toffe-linkjes waar je mensen naar verwijst. Zorg dat je daar de belangrijkste knoppen hebt die naar andere pagina’s op je website gaan. Waarom op deze manier en niet anders? In Google Analytics is dit goed te tracken, anders niet.

5. Instagramnaam: dikgedrukte regel. Type hier je eigen naam, wanneer dat niet uit je gebruikersnaam blijkt. Type er dan ook bij waar het account over gaat wanneer dat ook niet te herleiden is. Die dikgedrukte regel zorgt voor jouw vindbaarheid.

6. Zie jouw highlights als onderdeel van je Instabio. Is het een must? Nee, heb ze ook lang niet gehad. Is het slim? Ja, het is de miniversie van je website. Zorg dat er reviews staan, informatie van trajecten, tips enzovoorts. Wat jij belangrijk vindt voor jouw ideale klant. Ik moet ze nog maken, dus daar ga ik mee aan de slag.

Is jouw Instagrambio op orde?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *